در این دوره آموزشی 220 دقیقه ای به طور کامل با شبیه سازی جداسازی ذرات (particle separation) مخمر زنده و مرده با کمک نیروی دی الکتروفورسیس ( dielectrophoresis ) با نرم افزار کامسول ورژن 5 ، 5.3 و ورژنهای جدیدتر آشنا خواهید شد.
دی الکتروفورسیس(یا DEP) پدیدهای است که در آن یک نیرو به یک ذرهی دی الکتریک هنگامی که در معرض یک میدان الکتریکی غیریکنواخت قرار میگیرد اعمال میشود. این نیرو نیازی نیست که ذره را باردار کند. تمامی ذرات در حضور میدانهای الکتریکی رفتار دی الکتروفورز از خود نشان میدهند. اما، شدت نیرو تا حد زیادی بستگی به خواص الکتریکی کانال و ذرات، شکل و اندازهی ذرات، و نیز فرکانس میدان الکتریکی دارد. دی الکتروفورزیس یکی از بهترین شیوه های جداسازی ذرات میباشد. نرم افزار کامسول بهترین گزینه برای شبیه سازی جداسازی ذرات (particle separation) به روش دی الکتروفورسیس است.
محتوای مجموعه
بخش اول آموزش جداسازی ذرات (آموزش فارسی برای تمامی ورژنهای کامسول)
بخش دوم آموزش جداسازی ذرات با نیروی دی الکتروفورسیس (آموزش برای کامسول 5.3 و ورژنهای بالاتر)
بخش دوم جداسازی ذرات با نیروی دی الکتروفورسیس (برای کامسول ورژنهای قبل از 5.3)
این آموزش با کیفیت HD 720px ضبط شده است و برای کاهش حجم در زمان دانلود به صورت فایل فشرده قرار داده شده است، که پس از خرید دوره لینک دانلود آن برای شما ارسال می گردد.
همچنین این آموزش, یکی از آموزش های مجموعه آموزشی MEMS در کامسول است، که با دریافت مجموعه، میتوانید اشتراک یکساله مجموعه را دریافت نمایید.
safarimorteza
سلام ممنون از مجموعه خوبتون
بنده این شبیه سازی را انجام داده ام اما متاسفانه پارتیکل ها در حین شبیه سازی در ابتدای کانال ساکن میمانند
و حرکتی نمیکنند
مقادیر سرعت هم برای آنها وارد شده.
اگر ممکن هست راهنمایی بفرمایید
مهندس محمد محمودنژاد
سلام
قطعا مراحل را به طور کامل یا درست انجام نداده اید.
احتمالا اشکال شرط ورودی پارتیکلها باید باشه.
safarimorteza
با سلام و وقت بخیر
لطفا نحوه رسم مقدار ثابت کلازیوس ماسوتی بر حسب فرکانس را هم توضیح دهید.
مهندس محمد محمودنژاد
سلام وقت شما هم بخیر
رابطه کلوسیوس موستی مشخصه و توی تمامی مقالات هست. همون رابطه رو توی متلب براش کد بنویسید و نمودارش رو رسم کنید.
سمیه بختیاری
با سلام و تشکر بابت آموزش جامع و خوبتون
می خواستم بدونم چطور میشه نیروی دی الکتروفورسیس وارد بر ذرات را به صورت فلش در کانال نشان داد؟ در مقاله ای من دیدم در تمام نقاط کانال نیرو را به صورت فلش مشخص کرده بود
مهندس محمد محمودنژاد
سلام
وقت بخیر
ممنون از محبت شما
میزان نیروی دی الکتروفورسیس نسبت به مکان متفاوته. اساسا به اون شکل که شما میفرمایید فکر نکنم قابل رسم باشه. اما این مقاله ای که میگید عنوانش رو اینجا بنویسید تا چک کنم.
سمیه بختیاری
ممنون از شما اطلاعات مقاله رو در ادامه نوشتم:
A flow through device for simultaneous dielectrophoretic cell trapping and AC electroporation
https://www.nature.com/articles/s41598-019-48198-x
https://doi.org/10.1038/s41598-019-48198-x
مهندس محمد محمودنژاد
مقاله رو مشاهده کردم.
اساسا بطور عادی نمیشه چنین گرافی رو رسم کرد. به این بحث در فروم سایت کامسول نگاه کنید:
https://www.comsol.com/forum/thread/42529/trouble-plotting-dielectrophoretic-forces-as-a-result-of-particle-tracing-simula
بنده متوجه نشدم چجوری همچین نموداری رسم کرده. یک راهش ممکنه این باشه که جریان سیال رو غیر فعال کنید و یک آرای از پارتیکلها رو در اون نقاط قرار بدید و به صورت نقطه به نقطه فلشها رسم بشه براتون و نیرو روی هر نقطه محاسبه بشه.
راهکار بهتر اینه که به نویسنده مقاله ایمیل بزنید و ازش بپرسید چجوری این گراف رو رسم کرده.
علی باباخانی
سلام وقتتون بخیر باشه، خیلی ممنون بابت آموزش کاملتون، ببخشید خواستم بدونم چطور میشه مسافتی که پارتیکل ها جابجا شدن (displacment) رو محاسبه کرد، اصلا این امکان هست که برای همه ذرات این مقدار محاسبه بشه؟
مهندس محمد محمودنژاد
با سلام
ممنون از شما
باید از طریق تفاضل پوزیشن در لحظه اول و لحظه آخر استفاده کنید.
سمیه بختیاری
با سلام مجدد
متاسفانه نویسنده مقاله پاسخی نداد
به عنوان یه سوال دیگه، آیا این امکان وجود داره که نیروی درگ تا زمان خاصی به ذرات وارد بشه ، یا اینکه بعد از زمان مشخصی سرعت سیال صفر بشه؟
من می خوام از این شرایط برای شبیه سازی رسوب ذرات استفاده کنم – ممنون می شم اگر کمکم کنید
با تشکر
مهندس محمد محمودنژاد
با سلام
نمیدونم دقیقا چه چیزی رو چجوری دارید شبیه سازی میکنید. اما به تظر بنده برای شبیه سازی باید از نیروهای دیگری که حاکم بر مسئله شما هستند، در کنار دراگ استفاده کنید. نه اینکه نیروی دراگ رو صفر کنید.
فاطمه ایجی
سلام وقت بخیر
در این آموزش مکان الکترود ها در کف کانال در نظر گرفته شده ولی در شبیه سازی مکان الکترود در کنار دیواره می باشد دلیل این موضوع رو ممنون میشم توضیح بدین و اینکه وقتی الکترود کف یا کنار و یا در بالای میکروکانال باشد در شبیه سازی چگونه نشان داده می شود و شکل الکترود در شبیه سازی مشخص نمی شود؟ با تشکر
fatemeh75ej
سلام وقت بخیر در این آموزش گفته شده الکترود ها در کف قرار دارند ولی در دیواره کانال در شبیه سازی تعبیه شده اند چگونه نشان دهیم الکترود کف یا کنار یا بالای میکرو کانال هست؟ممنون میشم پاسخ بدین